Information

Læs om vores information

På nedenstående side beskrives det overordnede materiale som Klaaborg Vinduer & Døre benytter til fremstilling af vinduer og døre. Tilmed findes en række retningslinjer, der forbedrer levetiden af vores produkter samt praktiske oplysninger om opmåling og montage; alt sammen med ønsket om, at det må være til hjælp, inspiration og give tryghed.

Valg af træsort

Fyrretræ

Klaaborg Vinduer og Døre benytter træleverandøren Barrus A/S fra Estland. Barrus A/S bruger udelukkende nordisk fyrretræ fra bæredygtigt skovbrug. Træet bliver scannet for knaster og andre skavanker som bortskæres, hvorefter træet fingersamles. Herudover bliver træet scannet for kernetræ, således at det sikres at elementernes udvendige kerneandel er 80-100% kernetræ.

Træet har ydermere den fordel, at det er mere langsomt voksende træ i forhold det finske fyrretræ og dermed ca. 550 kg pr. km2 tungere.
At knasterne fjernes har den fordel at, vore produkter ikke får udsvedning af harpiks gennem knasterne.

Sipo Mahogni

Sipo Mahogni kommer fra Vest og Central Afrika. Sipoen er fra naturen en tung og kraftig mahogni, og dermed også meget holdbar. Sipo mahogni kan leveres ubehandlet, eller med en gang olie eller maling.

Valg af overfladebehandling

2 ØKO proces

2 ØKO er et imprægneringssystem helt fri for opløsningsmidler, som er et miljøvenligt alternativ til traditionelle systemer med vakuumimprægnering af træet.

Ved at bruge kernetræ, opnår man en naturlig god holdbarhed. Kernetræ er sorteret således at det er knastfrit, hvorved man undgår de karakteristiske gule harpiksgennemslag.

Ved en 2 ØKO behandling sprøjtes elementerne 2 gange med en speciel grunder, og til slut sprøjtes med en topcoat, som har den ønskede farve.

Overfladebehandlet element

Ønskes elementerne overfladebehandlet hos Klaaborg Vinduer og Døre, vil elementerne blive sprøjtemalet i egen sprøjtehal. Sprøjtmalingen vil foregå gennem 2 ØKO processen. Sipo mahogni elementer får 2 gange grunding for at sipoens “nister” opdækkes så godt som muligt.

Fordelen ved at få elementerne færdigmalet er, at elementet bliver behandlet over det hele, og at der pålægges et så tykt og jævnt lag som ikke kan opnås ved pensel, og dermed opnås et meget større slidlag. Som produkt for overfladebehandling bruges Teknos Aquatop maling, som er et produkt specielt udviklet til dette brug. www.teknos.dk

Teknos Aquatop maling fås i alle farver. Det er muligt hos Klaaborg Vinduer og Døre at få sine elementer sprøjtet to-farvet.

Oliebehandling

Elementer udført i sipo mahogni og eg vil få én behandling med Larco træolie.

Valg af glas

Glas standard

Alle standard termoruder er også såkaldte “energiruder”, der betyder at de er bedre til at optage varmen fra sollyset end almindelige ruder. Termoruden er opbygget med varmkant, hvilket minimerer indvendig kondens og hvorved karmens og rammens holdbarhed forlænges.

Glas speciale

Er et meget stort emne. Sikkerhedsglas, lydglas, buet glas, ornamet glas, solafskærmende glas. Alle ønsker kan opfyldes.

Se evt. http://www.glassolutions.dk

Glas koblede vinduer

I forrammen anvendes typisk 3 mm. float glas eller C. glas som er lidt “bulet”. Og ellers Reno glas som ser ud som glas gjorde i gamle dage. I bagrammen kan anvendes alm. float glas,4mm. lavenergi glas eller termoruder.

Optoglas

Klaaborg Vinduer og Døre fremstiller nye elementer, hvor den koblede ramme er blevet erstattet med en Optoglas løsning, hvilket indebærer at elementet står utrolig tæt på den oprindelige et-lag vindues stil mens der samtidig opnås en fornuftig energiløsning. Se mere på www.optoglas.dk

Valg af vedligeholdelse

Malede elementer

For at bevare et pænt og ensartet udseende, bør de malede elementer på udvendige side jævnligt afvaskes med vand, evt. tilsat autoshampoo.
Harpiks fjernes med sprit og efterskylles. Afvask med vand tilsat ammoniak eller grundrensemiddel.

Hårdtræ

Olieret hårdtræ skal vedligeholdes med træolie, når vandet ikke længere perler på træet. Al vedligeholdelse foregår ved, at behandle træet én gang med evt. træ-nolin træolie klar eller tonet. På det vandafvisende træ aftørres overskydende olie med en tør klud, inden væsken tørrer op. Den første vedligeholdelse sker normalt efter 1 år. Træet skal så efter behov, men ca. 1 gang årligt, behandles med træ-nolin træolie igen. Disse vedligeholdelsesintervaller er vejledende, da behandlingens holdbarhed er afhængig af trætype og af, hvor udsat det er for slid, sol og vand. Derfor er det altid en god ide at vedligeholde, når træet ikke er vandafvisende mere.

Aluwood

Aluwood afvaskes i vand tilsat auto shampoo.

Syntetisk kit

Alle koblede elementer vil blive kittet med syntetisk kit som er en hurtigtørrende kit med minimalt svind. Syntetisk kit hærder via fugt fra luften og kan hurtigt overmales, er UV-bestandigt og dens smudsafvisende overflade kræver ingen vedligeholdelse. Kitten hærder op til en hård men elastisk masse.

Beslag

Bør mindst en gang årligt efterses og smøres om nødvendigt, i alle bevægelige dele, med syrefri flydende fedt.

Tætningslister

Tætningslister må ikke overmales. Tætningslisten bør engang imellem aftørres med sæbevand. Især en indadgående dør, da selv det mindste sandkorn, kan være skyld i at døren er utæt.

Generelt

Husk det er altid bedre at være foran end bagud med vedligeholdelse.

Valg af montage og opmålinger

Montage

Klaaborg Vinduer og Døre har egen montør som efter ønske fra kunden monterer de fabrikerede produkter.

En korrekt montering er væsentlig i relation til elementernes funktion og levetid. Derfor bør arbejdet udføres af fagfolk med erfaring i montering af vinduer og yderdøre.

Sammen med de leverede produkter vedhæftes “Håndværker og bruger vejledning,” som blandt andet indeholder et afsnit om korrekt montering.

Opmålinger

Efter henvendelse til Klaaborg Vinduer og Døre ApS kommer Knud Aage Klaaborg gerne uforpligtende ud til den enkelte kunde/interesserede for at opmåle vinduer og døre eller til en samtale, hvor idéer og spørgsmål kan drøftes.

Efter ønske udarbejdes der herefter et tilbud og såfremt det skulle blive til en ordre, kommer Knud Aage Klaaborg gerne ud til endnu en samtale, hvor opmålingerne sikres og eventuelle spørgsmål eller nye indput kan diskuteres, før selve produktionen sættes i gang.

Klaaborg Vinduer og Døre ApS

Kontakt os i dag til en uforpligtende snak om jeres muligheder

(+45) 74 56 81 38
klaaborg@klaaborg.dk
Følg os på Facebook